Student in desperate need- Anki keeps encountering an error

I keep receiving an error, when completing a card. Below i have pasted the debug info. This issue has been going on for a while now. I have shut down my computer, deleted and reinstalled anki, opened anki holding on the shift button, ensured that I am on the most recent version, however, nothing seems to be working.

Below I have pasted the ‘copy debug info’, Some help would be much appreciated. Thanks.

Anki 24.04.1 (ccd9ca1a)
Python 3.9.18 Qt 6.6.2 PyQt 6.6.1
Platform: Windows-10-10.0.22631

Traceback (most recent call last):
File “aqt.webview”, line 50, in cmd
File “aqt.webview”, line 157, in _onCmd
File “aqt.webview”, line 686, in _onBridgeCmd
File “aqt.overview”, line 97, in _linkHandler
File “aqt.main”, line 740, in moveToState
File “aqt.main”, line 761, in _reviewState
File “aqt.reviewer”, line 175, in show
File “aqt.reviewer”, line 195, in refresh_if_needed
File “aqt.reviewer”, line 253, in nextCard
File “aqt.reviewer”, line 368, in _showQuestion
File “anki.cards”, line 139, in question
File “anki.cards”, line 155, in render_output
File “anki.template”, line 225, in render
File “anki.template”, line 272, in _partially_render
File “anki._backend_generated”, line 1437, in render_existing_card
File “anki._backend”, line 173, in _run_command
anki.errors.InvalidInput: missing template

  1. Does “completing” mean studying? Or adding new notes/cards? Or …?
  1. Did you hold it all the way until you got the confirmation message that add-ons were disabled?

  2. Have you also run a Check Database? Same question for anything else listed on the Troubleshooting checklist that you didn’t mention.

  1. Is this happening over and over again on the same card, or on multiple cards? Are they all the same note type? Have you looked at the note type to make sure it isn’t broken?
1 Like